STEF VERBRAEKEN

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving”

Waar coach Stef de drive vond om personal coach te worden?
Zijn passie voor eten, sport & bewegen en gezondheid in het algemeen, maar ook het contact met de mensen. Het is heel fijn als je de mensen kan overtuigen van je zaak waar je zo in gelooft. Wanneer mensen het geduld hebben en de moeite doen om de basis aan te leren dragen ze dit mee voor de rest van hun leven. Daarom gelooft hij zeer sterk in het gezegde: “Give a Man a Fish, and You Feed Him for a Day. Teach a Man To Fish, and You Feed Him for a Lifetime”.

STEF IN ‘T KORT

Stef Verbraeken personal coach

bezig, sportief baasje als tiener

Tijdens mijn tienerjaren was krachttraining nog ver niet op het niveau waar het nu is, toch zeker niet bij het grote publiek. Lage reps kwamen zelden voor. Het ging voornamelijk om old skool bodybuilding. Ik zat in de middelbare school en zal iets van een jaar of 14 geweest zijn de eerste keer dat ik een fitnessclub binnenwandelde. Ik was toen pas gestopt met voetbal, tennis en motocross en begonnen met Muay Thai. Ik trainde op een laag niveau omdat ik 4-6x week ging boksen.

1

on-off relatie met de gym

Pas vanaf mijn 19de toen ik stopte met boksen ging ik bijna dagelijks naar de gym, maar het was wel een on-off relatie. Zo was ik sommige periodes eerder nog een weekend warrior en gedurende de winter vooral bezig met snowboarden en mountainbiken. Wat later begon ik ook met fietsen op de weg en ging ik vooral naar de fitness om ondersteunend werk te doen en omdat ik daar graag vertoefde.

2

de start van personal coaching

Het was pas in 2011 kort na het overlijden van mijn moeder dat ik alles naar een hoger niveau tilde. Trainen met gewichten was sinds de eerste keer dat ik een gym was binnengewandeld enorm veranderd. Het was Charles Poliquin en toen al sommige van zijn poulains die het landschap compleet aan het veranderen waren. Personal coaching in die vorm was in die periode nog vrij nieuw bij ons. Dat was ook het eerste jaar dat de NASM (één van de eerste internationaal erkende opleidingen voor Personal Trainer) werd gegeven in België. Het was zelfs zo nieuw dat toen de docenten nog uit Nederland kwamen. Begin 2013 was mijn opleiding afgerond en kon ik meteen aan de slag op mijn stageplaats.

3

enter... Functional Body!

Toen ik in 2012 mijn eerste opleiding voor Personal Trainer volgde bij de Physical Coaching Academy heb ik Christophe en Ken leren kennen. Daarna heb ik mijn stage gedaan bij Ken en ben ik later met hem, Christophe en Evie beginnen samenwerken.

4

MET COACH STEF AAN DE SLAG

Bij Evoke Health Hub kijken we altijd naar de persoonlijkheid van het individu dat bij ons aanklopt om te kijken met welke coach er een goede match is, maar onderstaande profielen neemt coach Stef graag onder zijn vleugels.

Beginnende, recreatieve sporters die blessures willen voorkomen, in conditie willen geraken en/of sneller, sterker, … willen worden. Extra interessant? sporters die de sporten beoefenen die ik zelf nog ooit gedaan heb zoals gemotoriseerde sporten, boardsports, atletiek, boksen, wielrennen, mountainbiken

Gemotiveerde mensen: Topsporters die naar een doel willen toewerken of gewoon terug op niveau willen geraken, of mensen die hun lichaamssamenstelling willen veranderen bv. spiermassa opbouwen, vetmassa verliezen, …

 

Mensen die willen revalideren na een blessure of een ingreep, of die verder hun algemene gezondheid willen verbeteren

GROWTH MINDSET & POSITIVISME

Het liefste coach ik mensen met een growth mindset en wat positivisme. Ze moeten voor zichzelf uitgemaakt hebben dat zowel zij als de mensen waar ze mee samen leven er klaar voor zijn. Ze moeten ook beseffen dat ze zelf het meeste werk zullen moeten doen. Wij proberen hen zo goed mogelijk te begeleiden en op te volgen, maar wij zijn er geen 24/7 om al hun doen en laten te controleren. Men dient steeds in het achterhoofd te houden dat Rome ook niet in één dag is gebouwd maar dat wanneer je bereid bent er vol voor te gaan je op korte tijd best veel kan bereiken. Nieuwe gewoontes creëren is niet evident maar waar een wil is is een weg!

1. Show Up en 2. Give it all you’ve got
3. Results will follow

WEES EERLIJK MAAR NIET TE STRENG

Wees eerlijk met jezelf maar ook niet te streng! Heb geduld en hou vol, de aanhouder wint! What comes easy won’t last. What lasts won’t come easy! Probeer steeds op lange termijn te denken en laat een setback niet in de weg staan van je doel(en)! Ook al zijn er meerdere setbacks, relativeer die slechte dag(en) en geloof in jezelf en je capaciteiten! Het gras is NIET altijd groener aan de overkant! Er is niets verkeerd met iemand als voorbeeld te nemen als dit je motivatie geeft maar vergelijk jezelf er niet te fel mee. Een prof heeft nu bv. éénmaal meer tijd om te recupereren. Het is hun job. Iemand van 20 jaar oud bv. heeft z’n jeugd mee. Streef naar de beste versie van jezelf, maar vergeet niet te genieten van het leven! Het sociale aspect in je leven is véél belangrijker dan je denkt als het draait om gezondheid en Body Composition! Lach zoveel mogelijk!

PROUD COACH

Ik ben oprecht trots op iedereen die nu nog steeds traint, met of zonder ons. Op hen die het trainen in hun leven hebben kunnen integreren, want dit is niet altijd zo vanzelfsprekend wanneer je in onze Bourgondische levensstijl bent opgegroeid. Dit vergt karakter en discipline. Niet alleen op gebied van trainen maar zeker ook op gebied van voeding. Soms ben je heel goed bezig en krijg je een setback. Dan is het de kunst om terug te knokken en terug op niveau te komen net zoals bij topsporters. Als je bedenkt hoe zwaar een training kan zijn, bedenk dan maar eens hoe zwaar het is om je voeding constant onder controle te houden en wat het wel niet is om steeds terug op hoog niveau te komen.

Stef Annemie

Het is voor niemand van onze members gemakkelijk geweest om te staan waar ze nu staan maar 2 personen springen er voor mij wel uit omdat ze van zo ver zijn moeten komen.

Annemie P. zat in een rolstoel na enkele complicaties na haar zwangerschap. Ondanks het opvoeden van een kersverse baby in combinatie met een zelfstandige activiteit heeft zij terug gevochten en kon ze na een zeer moeilijk jaar terug surfen wat haar grootste wens was op dat moment. Nog een jaar later verkeerde ze in de beste vorm van haar leven en na vijf jaar traint ze nog steeds en zet ze nog geregeld PR’s.

Peter S. woog in zijn vorig leven 150 kg. Tegenwoordig weegt hij 80kg en heeft hij ondanks zijn leeftijd van 60 jaar nog Body Building ambities. Hij is super gedisciplineerd op het gebied van voeding en training. Hij traint momenteel 4-5 keer per week.

WHAT’S NEXT?

Gewoon progressie blijven maken in alles wat ik doe, professioneel en privé. Groeien en mijn kennis en skills blijven uitbreiden. Daarom volg ik nog steeds opleidingen en wil ik eventueel nog een paar pvt interships afwerken. Ik zou ook nog graag mijn kitesurf IKO certificering halen zodat ik wereldwijd les kan geven. Vooral genieten en wat meer tijd maken voor vrienden en familie. Onze members naar een hoger niveau tillen en ervoor zorgen dat ook zij de beste versie van zichzelf worden/blijven. Daar haal ik nog de meeste voldoening uit.

Mijn specialisaties zijn Strength & Conditionning en Performance Nutrition, maar ik zou me nog wat meer willen verdiepen in Functional Medicine. Zoals velen onder ons heb ik best al wat geliefden waaronder mijn moeder op relatief jonge leeftijd moeten afgeven aan een nare ziekte. Ik blijf het indrukwekkend vinden hoe de functionele geneeskunde het vaak wint van de klassieke geneeskunde als het draait om kankers, auto-immuunziektes,… Toch blijf ik in eerste instantie geloven in preventie. Beter voorkomen dan genezen!

Stef Verbraeken

KEEP ON LEARNING

Your Personal Strength Institute (DE) – 2014-2020

Before and after
Functional Anatomy and Exercise Execution
Program Design & Periodization
Nutrients, Hormones, Nervous System & Skinfolds
Movement Analysis & Injury Pre- and Rehabilitation
Sportspecific Training and Business
Advanced Supplementation
Interval training Program Design & Periodization
Programs + Functional Nutrition for Body Comp
Tool with Dr. P. Lundgren
Myorelease with Dr. P. Lundgren
Functional Sports Nutrition with Dr. R. Rakowski

ISI (IR) – 2017

Fat Loss Program Design
Hypertrophy Program Design
Body Composition Program Design and Periodization
Corrective Exercise
Prescription – knowing what works
Assessment and Evaluation Testing for Injury Prevention
Soft tissue technique to increase ROM and enhance muscle activation
Flexibility, Mobility & Tissue Health
Functional Medicine for the Elite coach & Trainer
Endocrinology and Weight Training, using the DUTCH test to individualise your interventions Blood Chemistry Interpretation for Elite Performance and Extraordinary Health
Pharmaceutical Supplementation, Education, Patient Evaluation & Correct Dosages
Assessment & Managing Bioenergetics for your Athletes
Signs & Symptoms of nutritional deficiencies
Macronutrient Assignment, Manipulations and Cycling Patterns
Regeneration & Recovery methods to accelerate performance
The science of peri workout nutrition
Epigenetics and the Personal Trainer, Testing & Interpretation

Thibarmy (CA) – 2016-2017

Advanced Training Methods For Strength Development
Neuro Typing System
Hypertrophy

Clean Health (AU) – 2019

Performance Nutrition Level 1
Performance Nutrition Level 2

KILO Strength Society (US) – 2019-2020

Program Design
Optimizing Strength Ratios
Periodization

Physical Coaching Academy (BE) – 2012-2020

NASM Personal Training
Asses & Correct
Program Design
Kettlebell Level 1
Modified Strongman Training
Olympic Lifting for Sports Performance

Precision Nutrition (CA) – 2015

The Essentials of Sport and Exercise Nutrition

Online Trainer Academy (CA) – 2018

Overload Worldwide (NL) –  2015-2021

T.O.P. Trainer A
T.O.P. Trainer B
Mylogenics Activation
Mylogenics Release
Mylogenics Rehab
Personal Hormonal Profiler

Human Motion (NL) – 2014

Functional Movement Screen Level 1
Functional Movement Screen Level 2

COME GET YOUR SHARE OF HEALTH

Wil je Stef graag nog beter leren kennen, of voel je je geïnspireerd door z’n verhaal en zie je zo’n coach wel zitten? All right!