GET READY FOR SUMMER

De temperaturen kruipen langzaam omhoog, de terrasjes mogen weer open en de geur van zonnecrème, mojito’s en BBQ’s ligt in het verschiet. Summertime is coming!

Echter voel je je er soms nog niet helemaal klaar voor. Je zomerkledij is “on point”, maar je lichaam is nog in wintermodus. Gespierde abs en strakke billen? Graag! Maar hoe?  

Wij helpen je op weg met deze 5 tips

5 SUMMER-BODY-TIPS

Sofia Schoubben

Tip 1

BEWEEG DAGELIJKS

Voldoende beweging is de basis van jouw summerbody. Doe elk uur dat je wakker bent 5 squats of push ups. Het kost je 2minuten, en je hebt geen uitgebreid douche nodig nadien. Door te bewegen, laat je bloed stromen, je hart zal sneller pompen, en je energieverbruik in de dag zal drastisch verhogen ondanks de lage inspanningen. Bijkomende voordeel is dat opgestapelde toxines sneller worden afgevoerd. En dames een vetcel is ook een toxine. Dus squatten maar!

Tip 2

Hydrateer hydraten hydraten
Het is een cliché maar het is waar. Veel water drinken is nodig om je energierijk te kunnen voelen. En energie maakt dat we vanalles gaan doen. Water houdt je ook mentaal helderder. Heb je last van dipjes? Meestal heb je niet de suiker nodig maar water. Hydratatie is ook belangrijk voor je spieren. 75% van je spieren bestaan uit water. Dit vocht moet regelmatig vernieuwd worden. Zo kunnen er voedingsstoffen en afvalstoffen beter getransporteerd worden.

Wil je extra focus op een slankere buik en strakkere billen, drink dan minstens 2,5L water samen met Chlorella (** Neem nooit suppletie op eigen initiatief maar laat je altijd goed informeren door je coach!)

Tip 3

KOM BUITEN
Wij We weten allemaal dat vitamine D belangrijk is. Maar ook gewoon wat zuurstof opdoen is nodig om je systeem even te resetten. Verder is het bewezen dat groen van de natuur een enorm ontspannend en helend effect heeft op het lichaam ("Shinrinyoku"). Of je nu onder mentale of fysieke stress staat, kom even buiten. Adem diep in en uit en geniet even van de stilte rondom jou. Stress kan veel blokkeren, ook je afslankproces en/of spieropbouw. Daarom is het van noodzaak om regelmatig even te ontspannen en als het kan, in de natuur.

Tip 4

OP TIJD HET BED IN
De slaap die je hebt voor middernacht is het meest kwalitatief. Dus kruip voor 23u in je bed. Goede slaap is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor je energieniveau en algemene gezondheid maar ook naar vetverlies en spieropbouw is slaap één van de meest noodzakelijke veranderingen om jou lichaam summer-ready te krijgen. Lig je vaak te piekeren of recupureer je traag? Wordt je moe wakker? Neem dan magnesium in zijn juiste vorm, super efficient om beter te slapen. (** Neem nooit suppletie op eigen initiatief maar laat je altijd goed informeren door je coach!)

Tip 5

DIVERSIFIEER JE TRAINING
Verandering van spijs doet eten, en dat geldt ook voor je workouts! Probeer nieuwe oefeningen, neem deel aan groepslessen of schakel een versnelling hoger met een personal coach. Op die manier blijft je lichaam uitgedaagd en blijf jij gemotiveerd! Krachttraining is een efficient process die de omzetting van vet naar spiermassa kan stimuleren.

Zo zijn er verschillende trainingsprogramma's die zich specifiek richten op het bevorderen van vetverbranding en het bereiken van de gewenste lichaamssamenstelling.
Summerproof dus :D!

IK WIL MEER TIPS ONTVANGEN!

Door dit formulier in te vullen, ga je akkoord met onze privacyverklaring

 

NIEUWSGIERIG NAAR MEER EVOKE?

Ben je nog op je zomer-honger blijven zitten? Wil je antwoorden op vragen of ben je geprikkeld eens te zien wat Evoke nog meer voor je summer-body kan betekenen? 

Heb je verdere vragen of kunnen we je ergens mee helpen? Laat het ons weten.
En anders: hasta la vista, baby! 😎

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

LEES OOK DEZE BLOGS

5 tips voor een summerbody
Het ideale tussendoortje of ontbijt: havermoutwafeltjes