GA AAN DE SLAG MET ZELFGEMAAKTE ZADENCRACKERS

Tijdens onze Healthy Breakfast Walk konden jullie niet genoeg krijgen van onze zelfgemaakte zadencrackers. Graag hadden we punten gescoord en je geïmponeerd met ingewikkelde kookmethodes, exotische producten of aartsmoeilijke berekeningen… maar neen hoor, die crackers maak je in een fluitje van een cent!

WAT HEB JE NODIG?

Zadencrackers

AAN DE SLAG!

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • Meng alle droge ingrediënten, voeg het water toe en roer goed om. Laat de zaden het water absorberen.

  • Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel het mengsel over de bakplaat. Gebruik een ander vel bakpapier om het mengsel aan te drukken en gelijk te verdelen over de bakplaat.

  • Verdeel het geheel al in crackers door met een mes lijnen te maken over het mengsel. Zo breken ze na het bakken mooi in crackers.

  • Laat 1 uur bakken of tot de crackers droog en krokant zijn. Eventueel kan je de volledige “koek” omkeren na 45 minuten om zeker te zijn dat het aan beide kanten droog is.

  • Laat afkoelen, verdeel in crackers en smullen maar!

IS ‘T GELUKT?

Deel je resultaat op Instagram of Facebook en vergeet Evoke Health Hub zeker niet te taggen! 😉

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

LEES OOK DEZE BLOGS

5 tips voor een summerbody
Het ideale tussendoortje of ontbijt: havermoutwafeltjes
De heilige drievuldigheid van suppletie: hoe kom je de winter sterk door?